TCM update van het bestuur, november 2023

13 november 2023

Geachte leden,

Een korte update van het bestuur, met aandacht voor de volgende onderwerpen:

 • Stand van zaken rondom Padel
 • Inschrijven voor de voorjaarscompetitie
 • Update: Aanpassingen in het afhangsysteem per 1 december
 • Reminder: Hulp gevraagd!
  • Secretaris
  • Jeugd activiteiten
 • TCM Planning voor 2024
 • Lidmaatschap per 2024

Stand van zaken rondom Padel

We realiseren ons dat er enige tijd geen update is geweest over de status van de aanleg van padelbanen. De belangrijkste reden hiervoor is dat er nog niet echt concrete resultaten waren te melden. Dit betekent uiteraard niet dat er niets gebeurd.

Het bestuur wil, net als vele enthousiaste leden graag padelbanen realiseren bij TCM.  Wij denken dat dit erg belangrijk is voor de continuïteit en vitaliteit van de vereniging. Eerder informeerden wij jullie dat een overleg met bezorgde omwonenden heeft plaatsgevonden. TCM heeft hierin benadrukt dat wij padelbanen alleen zullen aanleggen als dat binnen de nieuwe geluidsnormen past (normen zoals vastgelegd in de Handreiking Padel en geluid, januari 2023).

Na het uitvoeren van een geluidsonderzoek zijn wij nu in gesprek met de gemeente en de atletiekvereniging voor het vinden van een geschikte locatie op het sportpark. Zodra hier uitsluitsel over is, zullen wij de business case bijwerken en kunnen wij de leden weer verder informeren. Kortom, werk in uitvoering!

Inschrijven voor de Voorjaarscompetitie 2024

Het lijkt nog ver weg, maar de KNLTB is al bezig met de Voorjaarscompetitie 2024. Samen met andere TCM’ers wedstrijden spelen, nieuwe mensen leren kennen en daarmee nog meer tennisplezier. Dat is meedoen aan de tenniscompetitie in het voorjaar.

Wil jij dit ook, schrijf je dan snel in. Als je al een team compleet hebt dan kun je het team aanmelden bij de VerenigingsCompetitieLeider (VCL) via [email protected]. Heb je nog geen team maar wil je wel competitie spelen, meld je dan individueel aan. Geef door op welke dagen je wilt/ kunt en of je wil enkelen/ dubbelen.  Op basis van de inschrijvingen gaan Jaap Waterlander en Eddy de Groot (onze VCL’s) een zo goed mogelijke inschrijving van teams doen bij de KNLTB.

Het aanbod en overige informatie voor wat betreft de voorjaarscompetitie in onze regio vind je hier. Heb je vragen over competitie spelen, stel die gerust op [email protected] of vraag het een andere TCM’er.

Update: Aanpassingen in het afhangsysteem per 1 december

De aanpassingen voor het afhangen van banen, zoals door ons bedacht, worden door de KNLTB niet geheel ondersteund. De combinatie van één keer per dag vanuit huis reserveren, deze bevestigen op de club  en dan een eventuele vervolg reservering op de club maken, werkt niet.

Om toch te kunnen onderzoeken of het flexibeler en voor meer mensen leuker wordt hebben we besloten het bevestigen van een reservering nu te laten vervallen. Vanuit huis kun je dus nog één reservering maken. De volgende reservering kan op de club gemaakt worden. Om de kans op vergeten reserveringen te verlagen kun je tot één week vooruit reserveren. Ben je te laat op de club voor je baanreservering, dan kan het zijn dat iemand anders de wel gereserveerde maar niet gebruikte baan in gebruik genomen heeft.

Ook deze situatie willen we in het voorjaar evalueren.

Reminder: Hulp gevraagd!

Dank voor de reacties op de eerdere oproep, de dienstenplanning gaat door twee enthousiaste leden opgepakt worden. Ontzettend leuk dat jullie dit willen doen, Marieke de Vlieger en Hans Bandell! De overige vacatures staan nog open. Wist je dat mensen die vrijwilligerswerk doen minder gestrest en meer tevreden zijn? Kom daarom in actie en doe iets leuks voor jezelf én de vereniging. Het zou geweldig zijn als we op korte termijn invulling gaan vinden voor deze vacatures:

 • Secretaris; als secretaris ben je onderdeel van het dagelijks bestuur van de vereniging. Je zorgt ervoor dat de inkomende communicatie verwerkt wordt, de vergaderingen met bestuur en commissies gepland wordt en bent verantwoordelijk voor de correcte verslaglegging van de besluitvorming van het bestuur. Kun je goed samenwerken, ben je accuraat en vind je het leuk om mede de koers van de vereniging te bepalen neem dat snel contact op het met bestuur ([email protected]).
 • Organisatoren voor jeugd activiteiten; binnen de vereniging hebben we ruim 100 jeugdleden waarvoor van alles georganiseerd wordt. Op dit moment wordt dat door een (zeer) kleine groep mensen gedaan en jouw hulp is dus van hart welkom. Wil jij het leuke PaDoMaZo organiseren, of helpen met de clubkampioenschappen. Of heb je zelf een leuk idee over wat we zouden kunnen doen? Laat het weten! Hartstikke leuk voor de kinderen en je wordt echt blij van de waardering die je krijgt. Neem contact op met de jeugdcommissie ([email protected]) of het bestuur.

TCM Planning voor 2024

De eerste evenementen zijn inmiddels opgenomen in de planning voor 2024 en natuurlijk zijn ook de competities al ingepland voor wat betreft speelperiode/ dagen. Hieronder de concept versie van de agenda. Wil jij ook iets organiseren of heb je de datum voor je al geplande evenement nog niet doorgegeven, laat het dan weten op [email protected] of schiet het bestuur even aan op de club.

Zijn er vragen? We horen het graag.

Met hartelijke groet van het TCM bestuur:

Wouter Tillemans

Sander van de Luur

Judith Bloem

Ary Huizer 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 299 653 690

KvK nummer 40624359

Cornelis Dirksz. Laan 346
1141 XS Monnickendam

KVK-nummer

40624359