Padel

Bestuur buigt zich over resultaten padelcommissie
De padelcommissie heeft de businesscase voor Padelbanen op Monnickendam overgedragen aan het bestuur. Als het bestuur voldoende vertrouwen hierin heeft, volgt later dit jaar volgt een ledenvergadering om groen licht te krijgen om het plan tot uitvoering te brengen. Hou er rekening mee dat er na de ledenvergadering nog zeker 9 maanden nodig zijn om de banen te realiseren. Hieronder lees je meer over de enquêteresultaten.

De enquête geeft een positief beeld
De enquêteresultaten laten zien dat de tennissers gemiddeld 1x per week padel willen spelen. Iemand die geen tennis speelt, geeft aan graag 2 tot 3 x per week te willen spelen.  Ongeveer 60% van de respondenten geeft de voorkeur aan een lidmaatschap voor onbeperkt spelen. Echter is er ook een duidelijke belangstelling voor het huren van een baan. Deze belangstelling komt vooral van tennissers uit de regio. Ook 45% van de geïnteresseerde TCM-ers willen graag de mogelijk hebben om een baan te huren, op zowel incidentele als structurele basis. Bij realisatie wordt ook onderzocht of we beide opties naast elkaar kunnen gaan bieden. Enkele TCM-ers die terughoudend zijn, willen met name dat padel niet ten koste gaat van de capaciteit van de tennisbanen. Ook dit wordt meegenomen in de afwegingen. 

Financieel
Een bedrag rond €75 bovenop de contributie vinden TCM-ers reëel om naast tennis ook padel te kunnen spelen. Een bedrag tussen €125-140 vinden de meeste respondenten reëel om uitsluitend padel te spelen. Gelukkig zijn er ook bereidwilligen voor het eventueel aankopen van een obligatie. Volgens de enquête kunnen we daar potentieel tussen €70.000 en €140.000 mee ophalen. Dit is een mogelijke financieringsvorm. Ook andere financieringsvormen zijn onderzocht om de financiële haalbaarheid te toetsen. Een paar terughoudende TCM-ers zijn bang dat de investering op dit moment niet verantwoord is voor de club. Dat wordt uiteraard meegenomen.

Actieve padelcommissie
Gelukkig hebben vijftien TCM-leden zich gemeld om deel te nemen in de padelcommissie. Jammergenoeg heeft niet iedereen zijn mailadres achtergelaten. We komen namelijk graag in contact met deze leden. Ben je vergeten je mailadres op te geven, of ben jij bij nader inzien toch geïnteresseerd om een rol te spelen in de padelcommissie, laat het ons dan alsnog weten. 

Contentmanager gezocht
We zoeken met spoed een contentmanager die deze pagina op de website wil beheren en actualiseren. We vragen iemand met een vlotte pen en enig inzicht in het overbrengen van nieuwsberichten op digitale media. Als je je hiervoor aanmeldt, dan is dat je vrijwilligersdienst voor de club en draai je geen bardiensten of andere diensten. Heb je interesse? Stuur ons een mail.

Contact
Wil je actief op de hoogte gehouden worden? Heb je vragen of wil je je aanmelden voor de padelcommissie? We komen graag in contact met jou via [email protected]

Zo speel je Padel
Wil je weten hoe je Padel speelt? Bekijk het filmpje over de spelregels. Ben je benieuwd waarom het de snelst groeiende sport is in Nederland? Bekijk dan dit filmpje van RTL Nieuws waarin wordt uitgelegd hoe padel Nederland verovert. En wie weet verovert padel straks ook Monnickendam. 

         

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 299 653 690

KvK nummer 40624359

Cornelis Dirksz. Laan 346
1141 XS Monnickendam