Informatie voor de jeugd over tennis, competitie en andere activiteiten bij TC Monnickendam

Lieve kinderen, ouders & verzorgers,

Dank voor jullie interesse in tennis bij Tennis Club Monnickendam (TCM). Mochten jullie besluiten lid te worden of ben je al lid; ‘van harte welkom!’. Wij wensen jullie veel plezier met het tennissen!

Met deze brochure proberen we jullie zo goed als mogelijk te informeren over de verenging, de mogelijkheden die TCM biedt en wat er van de ouders/ verzorgers/ kinderen verwacht wordt.

Tennis Club Monnickendam TCM is de gezelligste tennis vereniging van Waterland, opgericht in 1970 en met ongeveer 550 leden één van de grootste sportverenigingen van de regio. Om te gaan tennissen bij TCM moet je lid worden van de vereniging. Het eerste jaar kan dit al voor een promotietarief van €50,- per jaar (als je de laatste 3 jaar geen lid van TCM geweest bent). Daarna is het lidmaatschap €100,- per jaar voor kinderen tot en met 17 jaar oud (kinderen tot 8 jaar zijn gratis lid). Je kunt je voor het lidmaatschap aanmelden op https://www.tcmonnickendam.nl/lid-worden

Tennisschool Tom Jepkes Als je wil gaan tennissen is het spelen van wedstrijdjes het leukste. Om dat goed te kunnen doen is het een aanrader om les te nemen. Hiervoor schrijf je je in bij de tennisschool. In groepjes train je op je eigen niveau, om iedere week een klein beetje beter te worden. Inschrijven voor lessen doe je op https://www.tennisschooltomjepkes.nl/

Vrij spelen Als je lid bent geworden van TCM mag je zo vaak spelen als je wil. Je kunt de banen reserveren via de app van de KNLTB. Hiermee kun je verder oefenen met wat je in de lessen geleerd hebt. Ook is er de tennismuur, voor als je een keer alleen wat ballen wil oefenen. De muur geeft de ballen altijd terug!

De tennis competitie

In zowel het voorjaar als het najaar doet TCM mee met de competitie. Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor jouw vereniging, met een team spelers van vergelijkbare speelsterkte. Gedurende 7 weekenden in het voorjaar en 5 weekenden in het najaar speel jij met jouw team tegen teams van andere verenigingen in de omgeving.

Competitie spelen is het gevoel van willen winnen en elkaar steunen als er verloren wordt. Het gaat om het teamgevoel en de saamhorigheid. Voor meer informatie over de competitie, check de website van de KNLTB.

Als het moment van inschrijven er aankomt komt er een e-mail/ whats-app of live bericht vanuit de jeugdcommissie. Heb je je eenmaal ingeschreven, dan gaan we ervanuit dat je dan ook beschikbaar bent voor competitie spelen. Wil je niet meer meedoen aan de competitie, laat dat dan weten aan de jeugdcommissie (via e-mail). Dan schrijven we je voor de volgende competitie niet meer in.  

We kennen twee soorten competities:

Tenniskids (tot 13 jaar) De Tenniskids competitie wordt door de KNLTB georganiseerd en kinderen van verschillende verenigingen spelen dan wedstrijdjes tegen elkaar, op hun eigen niveau. De kinderen spelen met een rode bal (tot en met 8 jaar), een oranje bal (tot en met 10 jaar) of een groene bal (tot en met 12 jaar). De verschillende kleuren ballen zijn speciaal gericht op de kleinere kinderen, ze zijn zachter en daarmee beter te bespelen. De meeste wedstrijden worden op zondagochtend gespeeld.

Junioren competitie (11-17 jaar) De junioren competitie is voor kinderen vanaf 11 jaar, deze competitie wordt met ‘normale’ gele ballen gespeeld. Er is een indeling voor kinderen van 11-14 jaar oud en een indeling van 13-17 jaar oud. In de 11-14 spelen jongens en meisjes door elkaar heen, bij de 13-17 categorie zijn er aparte teams voor jongens, meisjes en gemengde teams. In beide categorieën zijn er klassen, waardoor je zoveel als mogelijk op je eigen niveau kan spelen. De meeste wedstrijden worden op zondagochtend gespeeld.

Overige jeugd activiteiten bij TCM Naast het vrijspelen en de competitie zijn er ook tal van activiteiten die voor de jeugd worden georganiseerd. Je kunt je aanmelden voor de onderstaande activiteiten, via de website of een speciaal inschrijfformulier.

Overige jeugd activiteiten:

  • Jeugd clubkampioenschappen
  • PaDoMaZo toernooi
  • Zomervakantie Tenniskamp
  • Jeugd Tennis Ladder
  • TCM Open Jeugd Toernooi
  • Open toernooien in de buurt

Jeugd clubkampioenschappen

De jeugdclubkampioenschappen zijn de jaarlijkse wedstrijden om binnen te club te spelen tegen de spelers van je eigen niveau. Ga de strijd aan en kijk hoe je de meeste punten, games en wedstrijden kan winnen. Wie weet wordt jij wel Clubkampioen in jouw categorie! Word jij de nieuwe clubheld?

PaDoMaZo toernooi

Het PaDoMaZo toernooi is het toernooi waar je als kind met één van je ouders/ verzorgers, een oom of tante, een buurvrouw of buurman, een…. nou noem maar op wie, strijdt om de wisselbeker gevuld met…. snoepjes. Naast het tennis is het toernooi sterk gericht op gezelligheid. Echt een leuke dag voor alle deelnemers! Met wie ga jij de uitdaging aan?

Zomervakantie Tenniskamp

Ieder jaar organiseert de tennisschool een hartstikke leuk tenniskamp in de eerste week van de zomervakantie. Veel tennis, maar ook andere sport en spel activiteiten, om de zomervakantie echt goed te beginnen. Wat wordt jouw start van de zomervakantie?

Jeugd Tennis Ladder

Als je je inschrijft voor de Jeugd Tennis Ladder speel je iedere twee weken een wedstrijd. Je wordt ingedeeld bij een speler van een vergelijkbaar niveau. Als je je wedstrijd wint ga je een trapje op de ladder omhoog en kom je betere spelers tegen, als je niet wint zak je een trede. Op deze manier speel je altijd tegen spelers van jouw niveau (voor kinderen vanaf +/- 11 jaar). Hoe hoog kun jij klimmen?

TCM Open Jeugd Toernooi

Met Pasen wordt het TCM Open Jeugd toernooi georganiseerd. Een toernooi voor jeugdspelers uit de hele regio en zelfs daarbuiten. Een ontzettend leuke manier om je voor te bereiden op de competitie. Veel tennis, veel gezelligheid en natuurlijk de kans om nieuwe vriendjes te maken. Met wie ga jij tennissen?

Open Jeugd Toernooien

Ook bij andere verenigingen worden er Open Jeugdtoernooien georganiseerd. Via de website van de KNLTB zijn deze toernooien te vinden en daar kun je je ook inschrijven. Ontzettend leuk om te doen én je wordt er echt een betere tennisser van. Waar ga jij spelen?

Vragen?

Zijn er na het lezen van deze informatie nog vragen, voel je vrij om ze te stellen. Voor vragen rondom het lidmaatschap van TCM en de jeugd activiteiten, mail naar [email protected]. Voor vragen over de tennislessen, de indelingen in lesgroepjes en het zomervakantie tenniskamp, mail naar [email protected] of bel met Tom: 06 – 512 33 231.   

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 299 653 690

KvK nummer 40624359

Cornelis Dirksz. Laan 346
1141 XS Monnickendam

KVK-nummer

40624359