Slingerbag ballenkanon

Ballenkanon (Slingerbag)

Ons ballenkanon, de Slingerbag, is te gebruiken voor de leden van de vereniging (dus niet voor gasten/ introducees). De onderstaande, uitgebreide, instructie is ook in .pdf formaat te downloaden, met plaatjes. Klik dan hier.

Het is de bedoeling om het kanon te gebruiken op tijden dat het niet druk is, fijn als jullie hier rekening mee houden.

in het kort:

  • reserveer het kanon via de app
  • betaal voor het gebruik (EUR 5)
  • gebruik het kanon

Heb je vragen over de machine of zijn er dingen stuk, meldt dat dan in de WhatsApp groep [TCM Slingerbag] via deze link. De kosten zijn EUR 5 per keer dat je hem gebruikt, dit is om de ballen zo nu en dan te kunnen vernieuwen (EUR 2) en om de machine te kunnen vervangen als dat nodig is (EUR 3). Deze kosten worden bij je reservering afgerekend via iDeal.

Het ballenkanon staat aan de lader in de kantine. Mocht je bij het in gebruik nemen constateren dat iets defect is of ontbreekt, laat het dan direct weten aan het bestuur via [email protected].

Hierbij de afspraken en een korte instructie voor het gebruik van de Slingerbag: 

Reserveren: Het is verplicht om de Slingerbag te reserveren via de KNLTB app waarmee je de baan reserveert. Je reserveert een baan en een medespeler en dan kun je [Materiaal huren] kiezen. Vervolgens bevestig je de huur door op het plusje te drukken in het volgende scherm. Als je daarna op de button [Reserveren] drukt wordt je doorgestuurd naar de betaal pagina. Dit werkt via iDeal. Rond je betaling af en je hebt gereserveerd!

Reservering annuleren. Mocht je de reservering willen annuleren dan kan dat, tot 60 minuten van te voren annuleren betekent dat je je geld terug krijgt.

De machine. De Slingerbag bestaat uit de volgende onderdelen:  

a)     Zak met het draaiplateau

b)    Ballenopraap koker

c)     De Slingerbag zelf

d)    De afstandsbediening Deze hangt aan het handvat. Om kwijtraken te voorkomen, graag de afstandsbediening aan de Slingerbag laten zitten!

e)     Een paar losse accesoires:                                                    

i.          Mobile phone camera holder                                                  

ii.          Poster met inspiratie  

Opruimen. Na gebruik de volledige set weer terugplaatsen op de plek waar hij stond en uiteraard aansluiten aan de oplader.

Bij onjuist gebruik kunnen er ongelukken gebeuren of kan het apparaat stuk gaan. Allebei niet de bedoeling. Gebruik door de jeugd kan alleen voor degenen die instructie gehad hebben, sowieso alleen voor de gele bal spelers (want er zitten gele ballen in het apparaat).  

Benader het ingeschakelde apparaat nooit aan de voorzijde! Soms lijkt het of er geen ballen meer inzitten maar de laatste ballen kunnen soms blijven hangen en worden dan alsnog afgeschoten! Het gebruik van de Slingerbag is volledig op eigen risico. De ballen kunnen met 73km/h behoorlijk hard aankomen van dichtbij, let dus goed op.  

Korte instructie voor het gebruik:  

Leg het (draai)plateau op de baan, op de locatie waar je het apparaat hebben wilt.

Plaats de Slingerbag op het plateau.

Sluit de witte kabel (tussen plateau en apparaat) aan. Zorg er daarbij voor dat er geen gravel in de stekkers komt.

Instellingen:

Aan de voorzijde zitten twee instelknoppen:

1. Feed = Geeft de pauze aan tussen het aangeven van ballen  (2 tot 7 seconden)

2. Speed = Snelheid waarmee de bal wordt geschoten (16 km/h tot 73 km/u)

Aan de zijkant kun je de hoek waarmee de ballen worden afgeschoten instellen. Draai de knop eerst los (tegen de klok in) en vervolgens kun je de hoek veranderen. Zet hem weer vast door de knop weer vast te draaien (met de klok mee). Inschakelen (en uitschakelen) van het ballenkanon gaat aan de voorzijde. Eerst moet je de schakelaar op 1 te zetten.

De Slingerbag is nu klaar om aan te zetten. De machine daadwerkelijk aanzetten doe je met de afstandsbediening.    

Aan het handsvat hangt een afstandsbediening. Laat deze a.u.b. aan het apparaat zitten zodat je deze niet per ongeluk meeneemt. Met de afstandsbediening schakel je het ballenkanon in en uit. Het draaiplateau kun je separaat in en uitschakelen. Ga nooit voor het kanon staan bij in of uitschakelen!

Bij de Slingerbag zit een ballenkoker om de ballen eenvoudig weer te kunnen oprapen en het apparaat bij te vullen.

Schakel voor het ballenrapen en bijvullen altijd eerst het apparaat uit met de afstandsbediening.

Oefen tips:

Gebruik pionnetjes om voor jezelf een doel te bepalen bij het slaan van diepe ballen.

Laat de machine je volleys aangeven, dit kan door de hoek te veranderen.

Opslag: De Slingerbag kan je zelfs ballen aangeven voor het oefenen van je opslag.

Dropshot: Plaats het ballenkanon in een positie voor het net, laat het apparaat niet draaien op het plateau en probeer de dropshot te oefenen.

Plaats een handdoek in het midden over het net. Hiermee kun je niet zien welke kant hij de bal gaat opspelen. 

Op de poster bij de machine staan ook een paar oefeningen die je kan doen. Kijk verder op YouTube naar suggesties en inspiratie, er zijn tal van mogelijkheden!

Als eventueel extraatje kun je de SevenSix app downloaden, een tool waarmee je je slagen kan analyseren: sevensixtennis.com Gebruik dan de [Mobile phone Camera holder] om je telefoon ergens aan vast te maken   

Ballenkanon Instructie - April 2023.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 299 653 690

KvK nummer 40624359

Cornelis Dirksz. Laan 346
1141 XS Monnickendam

KVK-nummer

40624359