Padel

Stand van zaken Padel

In november hebben de leden ingestemd met het voornemen om Padel te realiseren op ons tennispark. Er is mandaat gegeven in de ledenvergadering voor het aangaan van een financiering als de gemeente instemt met de voorgenomen plannen. In deze nieuwsbrief geven we een update van de voortgang.

Stagnatie in de voortgang

De optimistische planning uit onze vorige update, moeten we helaas bijstellen. De Gemeente Waterland heeft ons nog geen vergunning verleend om met de voorgenomen aanleg van de padelbanen te beginnen. TCM heeft van de gemeente de opdracht gekregen allereerst een akkoord voor aanleg te vragen bij de andere sportclubs rondom ons park. Onze bestuursleden zijn inmiddels het overleg gestart met de bestuurders van de andere verenigingen. Indien deze allen akkoord zijn, betekent dat niet automatisch dat de gemeente ons vergunning verleent. Zodra de gemeente meer duidelijkheid geeft over welke voorwaarden aan de vergunning gesteld gaan worden, kunnen we verder..

Bomenkapseizoen

Ook wat betreft het rooien van een aantal bomen op het beoogde terrein naast baan 8 is nog veel onduidelijk. Een vervelende bijkomstigheid is nog de restrictie dat tussen 15 maart en september er in Nederland volgens de wet geen bomen gekapt mogen worden. Dat zou zomaar voor vele maanden vertraging kunnen zorgen. Ondertussen is er door de commissie wel de opdracht gegeven voor bodemonderzoek op het geplande terrein. De precieze uitkomst hiervan is nog niet bekend.

Clinics volgen zodra we zeker zijn van de aanleg

We begrijpen dat het voor jullie geïnteresseerden geen goed nieuws is wat we hier brengen. Het bestuur TCM en de padelcommissie zullen hun uiterste best doen de gemeente te bewegen duidelijkheid te geven over de mogelijkheden van het beoefenen van Padel binnen onze gemeente. Zodra er hierover nieuws is, zullen wij jullie op de hoogte stellen. Tot die tijd zullen er ook nog geen clinics worden georganiseerd.

Padelcommissie takenverdeling

Alle taken in onze padelcommissie zijn verdeeld. Wil je een bijdrage leveren aan de realisatie, meld je dan alsjeblieft via [email protected] . Vele handen maken licht werk.

Padelcommissie

De padelcommissie heeft sinds januari 2022 een nieuwe samenstelling. Enkele leden uit de commissie die de haalbaarheid hebben getoetst, hebben het stokje doorgegeven. Op dit moment bestaat het team uit:

Ramon Out – Proces coördinator

Maarten van Buuren, Marc Geel, Nico Mul – Aanleg banen

Robin de Kroon – Financiën en lidmaatschapsvormen

Yvonne Langendijk – Activatieprogramma (o.a. clinics)

Herman Frehe (en nog tijdelijk Jeanne Haket) – Contentmanager.

Kandidaten gezocht – Padelbanen in gebruik (o.a. afhang- en toegangssysteem, handhaving, lesprogramma, competitie)

 

Padel, de snelstgroeiende sport.

Spelregels Padel

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 299 653 690

KvK nummer 40624359

Cornelis Dirksz. Laan 346
1141 XS Monnickendam

KVK-nummer

40624359