TCM update van het bestuur, april 2024

09 april 2024

Geachte leden,

De derde korte update van het bestuur in 2024. We hebben deze keer aandacht voor de volgende onderwerpen:
-    Afscheid van Wouter als voorzitter, nieuwe voorzitter wordt voorgedragen; ALV op 7 mei om 20:00 uur
-    Internet storing op de club
-    Lichten weer zelf aan/ uit doen
-    KNLTB 125 jaar Tiebreak Challenge – Doe mee!
-    Nieuwe banken op het terras
-    Vacatures
-    Inschrijven voor Het Gouwzee Toernooi
-    Terugblik Bril & Lens Open Jeugd toernooi
-    Sponsorkliks, maak er gebruik van!

Afscheid van Wouter als voorzitter, nieuwe voorzitter wordt voorgedragen

Op dinsdag 12 maart, tijdens de jaarlijkse ALV, namen wij afscheid van Wouter Tillemans als voorzitter van de Tennis Club. Wouter heeft de vereniging 5 jaar met veel enthousiasme en energie geleid. Ook vanaf deze plek een groot applaus voor je inzet. Wij gaan je missen!

Op het moment van de ALV was er nog geen vervanger gevonden voor Wouter. Inmiddels heeft zich een kandidaat gemeld en het bestuur is het unaniem eens over zijn geschiktheid. Daarom is nu het moment om onze voordracht voor de functie van voorzitter aan te kondigen. 

Het bestuur van TCM stelt voor om Rob van de Steege te benoemen als voorzitter van TC Monnickendam. Dit willen wij graag aan de leden voordragen tijdens een bijzondere ledenvergadering op dinsdag 7 mei, om 20:00 uur in de kantine van TCM. Uw aanwezigheid wordt gewaardeerd.

Internetstoring op de club

De laatste tijd hebben we regelmatig last van storingen in de internet connectie. De oude router van KPN moest op instructie van KPN vervangen worden. Het nieuwe apparaat bleek niet goed te werken en is toen vervangen. Ook het volgende apparaat deed het niet goed en is vervangen. Aan de oplossing van het probleem met de TV wordt nog gewerkt.

Vraag aan alle leden: Bij een (idee van) storing wordt er nog wel eens wat met kabels gerommeld in de meterkast. Dit is mogelijk een oorzaak van de problemen. De inrichting van ons netwerk is complex en kan alleen met kennis van zaken worden beheerd en aangepast. Als er storing is, geef het door op [email protected]. Dank voor ieders medewerking.

Lichten weer zelf aan/ uit doen

Sinds februari dit jaar is onze stroomvoorziening geschikt voor salderen. Dit maakt dat we de stroom die wij overdag opwekken met onze zonnepanelen, kunnen verrekenen met de stroom die we in de avond gebruiken voor de verlichting. De automatische koppeling tussen lichten aan en baanreservering werd niet altijd als prettig ervaren, zeker later op de avond niet. Omdat we qua stroomkosten nu weer in rustiger vaarwater zitten is besloten om de verlichting weer handmatig te laten instellen. Denk er wel aan om de lampen daadwerkelijk uit te doen als er niet (meer) gespeeld wordt!

KNLTB 125 jaar Tiebreak challenge – Doe mee!

De KNLTB bestaat dit jaar 125 jaar en dat wordt gevierd! Eén van de festiviteiten is de Tiebreak Challenge met als hoofdprijs het spelen van een toernooi op het heilige gras van Rosmalen (voor de winnaars van het toernooi bij TCM). Schrijf je hier in. Bij het [onderdeel] kies je voor onze club, TC Monnickendam. 

Op zondag 28 april wordt het toernooi bij ons op de club gespeeld. Je speelt wedstrijden om 1 tie break, in elke gewenste dubbel combinatie. Spelers met een lage speelsterkte mogen mixen met een lagere speelsterkte. 

Bij de wedstrijden wordt in de indeling rekening gehouden met deze verschillen. Het doel van dit toernooi is om veel te spelen en plezier te hebben. De wedstrijden tellen niet mee voor je speelsterkte. Inschrijven kan tot 18 april, in de week erna wordt de verdere informatie gedeeld.

 

Nieuwe banken op het terras

Dankzij de Vrienden van TCM en de Sponsorcie. is het terras geopend voor het zomerseizoen. 

Het ziet er weer prachtig uit!

 

 

Inplannen diensten voor seizoen 2024

Vanaf nu kunnen de diensten weer ingepland gaan worden via de dienstenplanner (deze link). Heb je vragen, stel ze aan de dienstenplanning [email protected]  

Vacatures

Om onze mooie vereniging draaiende te houden zijn er veel vrijwilligers actief. Voor een aantal commissies is vernieuwing/ versterking nodig. Wil jij helpen, meld je dan aan bij het bestuur: [email protected] 

De volgende commissies hebben versterking nodig:
-    Bestuur, algemeen + secretaris
-    17+ toernooi
-    Vrijdagavondmix
-    Winterkoppelcompetitie
-    Sponsorcommissie

Inschrijven voor Het Gouwzee Toernooi

Eind juni gaat ons eigen Open Toernooi weer van start, het HAKVOORT SHIPYARD Gouwzeetoernooi 2024! Je kunt je nu al inschrijven voor dit toernooi via deze link. 

Terugblik Bril & Lens Open Jeugd toernooi

Met Pasen (29, 30 en 31 maart) is voor de derde keer het Bril & Lens Open Jeugd toernooi gehouden. Met ruim 140 deelnemers, 263 wedstrijden en regelmatig regen was het een spannend, uitdagend en geslaagd toernooi. Veel drukte op het park, veel gezelligheid en goed tennis. We doen het volgend jaar weer! Kijk op de Instagram pagina van het toernooi voor wat sfeer impressies. 

In mei tijdens de schoolvakantie, op 6, 7 en 8 mei is er overdag een dubbeltoernooi gepland voor de jeugd. Schrijf je hier in en doe mee!

Tennis voor onze Oekraïense buren

Sommige van onze Oekraïense buren, die wonen in de units naast het park, willen graag af en toe tennissen. In juni organiseren we samen met Tom Jepkes een clinic voor de kinderen en volwassenen. Voor die tijd en daarna hopen we dat we met jullie hulp af en toe een uurtje vrij spelen kunnen organiseren.

In mei starten we met een soort clinic zodat iedereen van hen het een keertje kan proberen. Daarvoor zijn tennisrackets voor zowel kinderen als volwassenen nodig. Heb je iets liggen wat je niet meer gebruikt, wil je die rackets dan op de club achterlaten in het krat dat naast de bar staat? Je kunt het racket ook brengen bij Erin Bouwen, Aandammergouw 1 in Zuiderwoude.

Heb je interesse om te helpen de uurtjes vrij spelen te faciliteren? Meld je dan aan bij Erin: [email protected]  

SponsorKliks, maak er gebruik van!

Natuurlijk probeer je de meeste aankopen te doen bij onze lokale ondernemers/ sponsoren. Mocht je online aankopen doen, sponsor dan TCM door je aankopen via SponsorKliks te doen. Als je iets bij online winkels als bol.com, Coolblue, Thuisbezorgd en Booking.com koopt, dan graag via deze link. Het kost je niets extra en TCM krijgt 1 tot 10% commissie, dus het is zeer de moeite waard! Dank voor jullie hulp!

Zijn er vragen? We horen het graag.

Het TCM bestuur:
 
Sander van de Luur
Judith Bloem
Ary Huizer

 

Volg TCM ook op de socials voor het laatste nieuws en leuke updates:

https://www.instagram.com/tcm_tennisclubmonnickendam/

https://www.facebook.com/tcmonnickendam

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 299 653 690

KvK nummer 40624359

Cornelis Dirksz. Laan 346
1141 XS Monnickendam

KVK-nummer

40624359