TCM update van het bestuur, oktober 2023

09 oktober 2023

Beste leden,

Een korte update van het bestuur van Tennis Club Monnickendam, met aandacht voor de volgende onderwerpen:

 • In memoriam: Inge Rous
 • Inschrijven voor Winterkoppel
 • BELANGRIJK: Aanpassingen in het afhangsysteem per 1 november
 • Hulp gevraagd!
  • Dienstenplanning
  • Secretaris
  • Jeugd activiteiten
 • TCM Planning voor 2024
 • Terugblik op de clubkampioenschappen
 • Racket trekken (Toss) en Ladder

In memoriam: Inge Rous Afgelopen week kregen we het verdrietige bericht dat Inge Rous is overleden op 78 jarige leeftijd. Inge was erelid van TC Monnickendam. In haar leven heeft Inge ontzettend veel voor onze vereniging betekend, daar zijn en blijven we haar dankbaar voor. We wensen Leen en familie veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

Winterkoppel Competitie

Per half november gaat de Winterkoppel Competitie weer van start. Een hartstikke leuke manier om ook in de winter lekker te blijven tennissen.

Je kan je via deze website inschrijven, vóór 6 november.

De speeldata zijn:

 • 12 november 2023
 • 10 december 2023
 • 14 januari 2024
 • 11 februari 2024

Doe gezellig mee!  

Aanpassingen in het afhangsysteem per 1 november Op dit moment werken we met het afhangsysteem vanuit huis, dat werkt niet voor alle leden. We willen onderzoeken of het ook anders kan en daarom gaat er per 1 november een ander systeem van start.

Vanaf dan kun je per dag nog maar voor één tijdsblok reserveren (van 30 of 45 minuten). Daarna kun je afgehangen worden. Wil je daarna verder spelen dan kijk je op de club of er nog een baan beschikbaar is.

Wat ook wijzigt is het bevestigen van de baan reservering. Als je een baan gereserveerd hebt moet één van de spelers, de reservering bevestigen op de club. Dat moet binnen 5 minuten nadat de reservering ingaat. Doe je dit niet, dan vervalt de reservering. Hiermee hopen we te voorkomen dat er banen afgehangen zijn die uiteindelijk toch niet gebruikt worden én hebben we inzicht in wie zijn/haar gereserveerde baan onbespeeld laat.

Met deze aanpassingen hopen we dat het afhangsysteem voor iedereen beter gaat werken. We gaan deze aanpassingen evalueren in het voorjaar van 2024.

Hulp gevraagd! Op dit moment zijn er een aantal vacatures binnen de vrijwilligersorganisatie van de vereniging. Wist je dat mensen die vrijwilligerswerk doen minder gestrest en meer tevreden zijn? Kom daarom in actie en doe iets leuks voor jezelf én de vereniging.

Het zou geweldig zijn als we op korte termijn invulling gaan vinden voor deze vacatures:

-         Dienstenplanner; om te zorgen dat we de vereniging draaiende houden helpt iedereen mee door haar of zijn diensten te vervullen. Als dienstenplanner inventariseer je wat er nodig is op welke momenten en zorg je dat de leden zich daarvoor in kunnen schrijven. Kun je goed communiceren, ben je handig met een PC en vind je het leuk om samen met het bestuur te zorgen dat de vereniging soepel draait, neem dan snel op contact op met het bestuur ([email protected]).

-         Secretaris; als secretaris ben je onderdeel van het dagelijks bestuur van de vereniging. Je zorgt ervoor dat de inkomende communicatie verwerkt wordt, de vergaderingen met bestuur en commissies gepland wordt en bent verantwoordelijk voor de correcte verslaglegging van de besluitvorming van het bestuur. Kun je goed samenwerken, ben je accuraat en vind je het leuk om mede de koers van de vereniging te bepalen neem dat snel contact op het met bestuur ([email protected]).

-         Organisatoren voor jeugd activiteiten; binnen de vereniging hebben we ruim 100 jeugdleden waarvoor van alles georganiseerd wordt. Op dit moment wordt dat door een (zeer) kleine groep mensen gedaan en jouw hulp is dus van hart welkom. Wil jij het leuke PaDoMaZo organiseren, of helpen met de clubkampioenschappen. Of heb je zelf een leuk idee over wat we zouden kunnen doen? Laat het weten! Hartstikke leuk voor de kinderen en je wordt echt blij van de waardering die je krijgt. Neem contact op met de jeugdcommissie ([email protected])  of het bestuur.

TCM Planning voor 2024 Het seizoen 2023 nog niet afgelopen, maar we zijn ook al naar 2024 aan het kijken. Heb jij een evenement wat je wil plannen geef het dan zo snel mogelijk door en dan proberen we het ook in te delen. Dit (ruim) vooraf inplannen is nodig omdat we dan kunnen regelen dat er banen beschikbaar zijn, dat er iemand is om de bar te bemannen en dat er eventueel zaken ingekocht kunnen worden voor de kantine.

Terugblik op de Clubkampioenschappen

Rondom vakanties, Volendammer kermis en allerlei andere drukte was het een opgave om de Clubkampioenschappen dit jaar te plannen.

Uiteindelijk heeft het team er weer een hartstikke leuke week van gemaakt.

Een terugblik is te vinden op de Facebook/ Instagram pagina’s van de club.

Namens het bestuur hartelijk dank voor de organisatie!  

 

 

Racket trekken (Toss) & Ladder Wil jij meer spelen maar heb je je maatjes nou al vaak genoeg verslagen of wil je gewoon meer leden leren kennen en gezellig spelen? Neem dan deel aan de Ladder competitie en/ of het racket trekken.

Voor de ladder competitie schrijf je je in via deze website, je kunt daar kiezen voor enkel of dubbel en ook hoe vaak je wilt spelen. Op basis van je gekozen niveau wordt je ingedeeld en worden er tegenstanders voor je gekozen. Samen met je tegenstander plan je zelf een wedstrijddag/ tijd in. Hartstikke leuk!

Het racket trekken is iedere maandag vanaf 19:00 uur, je meld je aan bij een whatsapp groep en gaat dan gezellig tennissen. Doe mee! Alle informatie vind je hier.

Zijn er vragen? We horen het graag.

Met hartelijke groet van het TCM bestuur:

Wouter Tillemans, Sander van de Luur, Judith Bloem, Ary Huizer 

TCM Bestuurs Update oktober 2023.pdf

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 299 653 690

KvK nummer 40624359

Cornelis Dirksz. Laan 346
1141 XS Monnickendam

KVK-nummer

40624359