Kantine: plastic flesjes / nieuwe koelkasten / dienstenplanners gezocht

25 september 2021

TCM Kantine nieuws:

  • Doneer je plastic statiegeldfles aan de club
  • Nieuwe koelkasten door subsidie Stichting Duurzaam Waterland
  • Dienstenplanner(s) gezocht voor volgend seizoen
 

Statiegeld op kleine petflessen

Vanaf 1 juli 2021 is overal € 0,15 statiegeld op kleine petflessen van frisdranken of water ingevoerd. Voor sportclubs is het niet haalbaar om als statiegeldflessen innamepunt te functioneren. Van de overheid hebben we daarom een "donatie-container" gehad. Als u de flesjes in deze "kliko" stopt dan steunt u de club met € 0,15. Als u de € 0,15 retour wilt dan kunt u de flesjes bij een supermarkt inleveren.

Nieuwe koelkasten & vaatwasser

de koelkasten waren 20 jaar uit en zorgden door lekkage voor wateroverlast achter de bar. In eerste instantie gingen we op zoek naar een tweedehands of goedkope nieuwe koelkast. De Stichting Duurzaam Waterland legde ons het voordeel van een duurder model uit: De koelkasten hebben een natuurlijk koudemiddel waardoor ze minder CO2 uitstoten én ze zijn stukken zuiniger. Bijkomend voordeel: elk onderdeel van de nieuwe koelkasten is te vervangen en de producent regelt ook het onderhoud als dat nodig is. Stukken duurzamer dus. Met de subsidie van 1000 euro van de stichting was de keus snel gemaakt. De nieuwe koelkasten zijn zo veel zuiniger dat we veel minder aan elektriciteit betalen en binnen 5 jaar de aanschaf hebben terugverdient.
Stichting Duurzaam Waterland besteed de winst van de windmolens langs de dijk bij Uitdam om dit soort duurzaamheid initiatieven in Waterland mogelijk te maken.
Onze vaatwasser heeft het begeven en recent hebben we ook die door een nieuwe vervangen. 
 

Dienstenplanner(s) gezocht voor het nieuwe seizoen

Na vele jaren geweldige ondersteuning aan de club, hebben José en Connie aangeven het stokje over te willen geven. We zoeken daarom mensen die hun diensten volgend jaar willen invullen door dienstenplanner te worden.
Samenvatting werkzaamheden: Aan het begin van het seizoen wordt je geholpen om via templates de diensten planning voor het jaar open te zetten, vervolgens schrijven de leden zelf in. Door het jaar heen horen leden zelf te ruilen, maar het komt nogal eens voor dat dat niet lukt of vergeten wordt. Je wordt dan gevraagd om te kijken of er bijvoorbeeld mensen van de reserve lijst in kunnen springen. Als je de planning met 2 mensen oppakt dan kan je op toerbeurt contactpersoon zijn Wil je meer over de rol weten, neem dan contact op met ConnieJosé of Wouter.
 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 299 653 690

KvK nummer 40624359

Cornelis Dirksz. Laan 346
1141 XS Monnickendam