TCM update van het bestuur, januari 2024

11 januari 2024

Geachte leden,

De eerste korte update van het bestuur in 2024. We hebben deze keer aandacht voor de volgende onderwerpen:
-    Snerttoernooi met nieuwjaarsreceptie op zondag 14 januari
-    ALV planning op 12 maart 20:00 uur
-    Update over padel
-    Gravelbanen planning
-    Nieuw toegangssysteem
-    Kantine diensten in de winter
-    Update over baan 8 - 10
-    Reminder: TCM Keeztoernooi 2024
-    Reminder: TCM Planning 2024

Snerttoernooi/ nieuwjaarsreceptie
We willen alle leden uitnodigen om op zondag 14 januari gezellig mee te doen met het Snerttoernooi 2024. We spelen een gemengd toernooi, met wisselende partners. We spelen in rondes van 30 minuten.

De start is om 13:00 uur en we willen de wedstrijden rond 17:00 uur afronden. Aansluitend luiden we het nieuwe jaar in met een toast. De bubbels en bitterballen worden verzorgd door onze sponsoren!

Je kunt je inschrijven/ aanmelden op 14 januari vanaf 12:30. De indeling wordt dan ter plekke gemaakt en we maken er met elkaar een gezellige middag van. 

ALV 2024
Op dinsdag 12 maart is de jaarlijkse ALV om 20:00 uur  in de kantine. Het bestuur geeft inzicht in de stand van zaken, kijkt terug op 2023 en vooruit naar 2024. Ieders aanwezigheid wordt van harte gewaardeerd.

Update over padel
In de vorige update gaven we aan in gesprek te zijn met de gemeente over een alternatieve locatie om padelbanen te kunnen aanleggen, waarbij we binnen de nieuwe normen voor geluidshinder blijven. Deze beoogde alternatieve locatie is aan de zuidkant van het atletiekterrein (aan de kant van de voetbal vereniging). Deze grond is in eigendom van de gemeente en wordt door de atletiek vereniging (AVM) gebruikt. Dit betekent dat de beslissing omtrent het gebruik van deze grond uiteindelijk aan het College van B&W van de gemeente Waterland is.

Eind december heeft een overleg plaatsgevonden tussen de gemeente en een vertegenwoordiging van TCM en AVM. AVM geeft aan dat een deel van de leden van AVM om uiteenlopende redenen tegen de aanleg van padelbanen is. Voor zover wij weten heeft geen volledige raadpleging van de leden plaatsgevonden en is dit beeld dus wellicht niet representatief.

Wij blijven in gesprek met zowel de gemeente als AVM, waarbij wij ons constructief blijven opstellen. Wel hebben wij aangegeven dat we het jammer vinden dat we als sportclubs en Monnickendammers elkaar niet meer ondersteunen in het mogelijk maken van een mooie extra sportgelegenheid voor Monnickendammers. In het laatste gesprek hebben we in ieder geval duidelijk kunnen maken dat de beoogde locatie de enige reële locatie is om op het sportpark padel te kunnen realiseren.

Gravelbanen planning
Het jaarlijkse onderhoud van baan 1,2 en 3 is gepland. Door de vorst zijn de banen niet meer bespeelbaar. De bedoeling is om de banen half maart weer in de running te hebben. Eén en ander wel afhankelijk van het weer.

Nieuw toegangssysteem
Begin januari is er een nieuw toegangssysteem geïnstalleerd bij de club. Dit is nodig omdat de KNLTB pasjes niet meer worden uitgegeven en niet meer te beheren zijn. Toegang tot de kantine kan vanaf nu met een code die je op kan halen in de KNLTB app op je telefoon. De paslezer werkt voorlopig ook nog.

Als het één en ander geheel geïnstalleerd is komt er nog een instructie over de exacte werking. Voor mensen die (nog) geen app hebben kijken we naar oplossingen. Mee naar binnen met een tennismaatje is een pragmatische oplossing. Mochten er uiteindelijk problemen zijn die ervoor zorgen dat leden niet naar binnen komen, dan gaan we kijken naar alternatieve oplossingen.

Kantine diensten in de winter/ bij wat minder weer
Ook in de winter wordt er getennist, met name in de avonden. Daarom zijn er ook kantine diensten ingepland. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat de kantine altijd opengaat. Zorg daarom dat je er bent als je jezelf ingeschreven hebt voor een dienst. Mocht blijken dat er geen mensen zijn die wat willen drinken, dan is eerder sluiten natuurlijk geen probleem.

Update over banen 8 – 10
Onze banen hebben allemaal hun voor en nadelen. Voor baan 8-10 is het nadeel dat ze in de zomer te droog en in de winter te nat zijn. Eén en ander heeft te maken met de ondergrond van de banen en de verdiepte ligging. Deze staat van de banen hebben we een paar jaar terug geaccepteerd omdat de aandacht op het realiseren van padel werd gericht, mogelijk ook op baan 8-10. Nu duidelijk is dat de padel banen sowieso niet op baan 8 – 10 komen is het een goed moment om te onderzoeken wat de mogelijkheden met deze banen zijn. Afhankelijk van de uitkomst van dit onderzoek kunnen we een plan maken voor verbetering.

TCM Keeztoernooi
In navolging van 2023 wordt er ook in 2024 weer een TCM Keez kampioenschap georganiseerd. Op vrijdag 23 februari en vrijdag 22 maart wordt in de KeezArenA op Cornelis Dirkszoonlaan 364 weer gestreden om de meest prestigieuze Keezbokaal van Monnickendam en omstreken. Meer informatie en aanmelden via [email protected]. Van harte aanbevolen!

TCM Planning voor 2024
De evenementen planning loopt inmiddels al wat voller. Heb je iets op de planning en nog niet doorgegeven, laat het dan weten op [email protected]. Als de verschillende evenementen duidelijk zijn kunnen we ook gaan plannen voor wat betreft kantine diensten.

Zijn er vragen? We horen het graag.


Tot zondag de 14e op het nieuwjaarstoernooi.

Het TCM bestuur:
 
Wouter Tillemans
Sander van de Luur
Judith Bloem
Ary Huizer

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 299 653 690

KvK nummer 40624359

Cornelis Dirksz. Laan 346
1141 XS Monnickendam

KVK-nummer

40624359